A közalkalmazottak ismét utcára vonulnak

Újabb tiltakozási hullám indul Marosvásárhelyen. A Cartel Alfa – a közalkalmazottakat egyesítő államszövetség Maros megyei képviselete ismét utcára vonul csütörtökön, 2012. október 4-én, 15.00 és 17.00 óra között, a Maros Megyei Prefektúra épülete elé.

Az akció része azon országos megmozdulásnak, amelyet a Cartel Alfa október 2. és 5. között egyidőben megszervez Románia valamennyi megyéjében.

A közalkalmazottak amiatt vonulnak utcára, mivel a Szociál-Liberális Szövetség (USL) nem tartotta be ígéretét, ami az államszövetségekkel aláírt protokollt illeti – a társadalmi dialógusra vonatkozó törvényre és az új munkahelyek létesítésére nézve.

A Cartel Alfa képviselői többek között követelik a társadalmi dialógus törvényének a módosítását, a magánosítást ami megoldaná a munkahelyek életben maradását, az állami szektorban lévő állások felszabadítását, új munkahelyek létesítését, a minimálbér legalább 850 lejre való megemelését, valamint az állami alkalmazottak béreinek egyetemesítését és módosítását.

„Az ígéretek hamar elfelejtődnek, ezért kényszerítenünk kell őket arra, hogy visszaemlékezzenek rájuk.” – nyilatkozott Markos György, a Cartel Alfa Maros megyei elnöke.

Share this post

PinIt
scroll to top