„A Legvonzóbb Város” címre pályázik Marosvásárhely

varoshaza.kulturpalota_ms.infoAz oxfordi Europe Business Assembly Egyesület Marosvásárhely turisztikai lehetőségeiről végzett felmérése alapján, úgy a városunkat, mint annak polgármesterét benevezte a „legvonzóbb város”, illetve a „legjobb polgármester” címért folyó vetélkedésbe.

A Legjobb Polgármester cím annak jár, aki kitűnő közigazgatási menedzsmentről tesz tanúbizonyságot.

Marosvásárhely évente egyre több turistát vonz magához. A látványosságai pedig döntő szerepet játszanak abban, hogy az EBA Socrates Bizottsága ezzel a neves kitüntetéssel illesse városunkat.

Marosvásárhely fő vonzereje a Kultúrpalota és a Városháza – Közigazgatási Palota, a Víkend telepként ismert Maros Sport- és Szabadidőközpont, valamint az Állatkert és a Középkori Vár. De többen vallották azt, hogy a város régi barokk épületei is lenyűgözték.

A díjkiosztóra 2013. július 1–2. között kerül sor, a svájci Montreux-ban tartandó csúcstalálkozón, amelynek keretén belül bemutatásra kerülnek a legszebb városok, az EBA által összeállított katalógus szerint. A rendezvényen több mint 30 állam helyhatósági és turisztikai képviselői vesznek részt.

Share this post

PinIt
scroll to top