A ligeti stadion – a sors kezére bízva?

Marosvásárhely egykori büszkesége, Bölöni László legendás futballpályája napról napra roskadozik.

A FCM bármelyik percben átköltözne a híres ligeti municípiumi stadionba, azonban az önkormányzat – amióta a terület a tulajdonába került – semmit sem mozdít annak rendbetételéért, holott annak idején ígéretett tett erről.

Míg Kolozsvárnak sikerült felépítenie a Kolozsvár Arénát, amelyet idén ősszel adnak át, addig Marosvásárhely futballcsapatának egy olyan stadionban kell játszodnia, amely nem tesz eleget európai szintű mérkőzések megtartásának. Pedig ott van nekünk a ligeti municípiumi pálya, amely sajnálatos módon lassan romhalmazzá válik, a helyi hatóságok nemtörődömségére.

Az önkormányzat ugyanis 2010-ben megkapta a területet az Ifjúsági és Sportminisztériumtól, a Víkend telepen lévő sportpályákkal együtt. Dorin Florea, polgármester akkor még úgy nyilatkozott, a hosszas harc ellenére sikerült végre becserkésznie a városnak a stadiont, amelynek vissza fogják tulajdonítani egykori pompáját és vonzerejét. Még azt is hozzátette, meglátják majd a vásárhelyiek, milyen szép dolgokat fognak tenni a municípiumi pályával a rehabilitálás során, valamint a Víkend telepi területekkel! Hát, meglátták…

Azóta ugyanis semmi változás nem történt, csupán annyi, hogy a stadion tovább omladozik. A felújításról vagy a konkrét intézkedésekről pedig rögtön meg is feledkeztek.

Idő közben, a Transil stadion körül korszerűsítési munkálatokat indítottak. Csupán az éjjeli kivilágításért közel 600 ezer eurót fizetnek, ezt idén ősszel szerelik majd fel az arénában. Továbbá, kiterjesztik a nézőteret 10 ezer ülőhelyre. Ugyanakkor az öltözőket, a jelenlegi nézőteret és a beltéri útvonalakat, folyosókat is felújítják. Mindezek ellenére, a FCM vezetősége bármelyik percben átköltözne a legendás ligeti stadionba.

Aurelian Băbuţan, a FCM sportigazgatója ugyanis úgy nyilatkozott, amennyiben megadatna a lehetőség, bármikor átköltözne a FCM a municípiumi stadionba játszani. Véleménye szerint úgy a helyi csapat, mint maga a város is megérdemelne egy modern, korszerű stadiont – indokolta az igazgató. Ezért, ha úgy adódna, a Transil felszereléseit és berendezéseit minimális költségekkel át lehetne vinni a municípiumi stadionba – magyarázta Băbuţan.

Ezzel Ioan Nucu Man, a FCM Igazgatói Tanácsának elnöke is egyetért, úgy nyilatkozva, csak az önkormányzat döntésére várnak arra vonatkozóan, hogy mi lesz a ligeti stadion sorsa. Mert ha felújíttatnák, akkor a Transil körüli beruházásokat azonnal átirányítanák a municípiumi stadionnak – erősítette meg Man.

Egy biztos: 2011–2012 között a FCM a Transil arénájában fog játszani. Azt viszont nem tudni, hogy mennyi idő kell még elteljen addig, míg Marosvásárhely egykori legendás stadionja ismét életre kel.

Share this post

PinIt
scroll to top