A Lovardánál rendezik a 2012-es marosvásárhelyi kutyakiállítást

41 alkalommal rendeztek kutyakiállítást a marosvásárhelyi várban, idén azonban új helyszínre, a Lovardához költözik a legszebb ebeket felvonultató kiállítás.

Szeptember 29. és 30. között szervezi meg a Maros Megyei Ebtenyésztők Egyesülete a 42-ik marosvásárhelyi kutyakiállítást, amelyre idén, a vár felújítási munkálatai miatt, a Sziget utcai lovardánál kerül sor.

A Drakula Dog Show-ként elhíresült marosvásárhelyi verseny Kelet-Európa egyik leghíresebb kutyakiállítása, 37 országból érkeznek kutyák a kiállításra. A legtöbb kutyát Romániából nevezték be, összesen 236-ot, ezt követi Oroszország 198 kutyával, nyilatkozta Lokodi Csaba Zsolt a Rádió Gaga reggeli műsorában.

A hétvégi kiállításon csaknem 183 fajtájú kutya képviselteti magát. A kiállítás szombaton kezdődik 15:00 órától, a kiállítás legszebb kutyájának kiválasztása 20 órától lesz. Vasárnap 8 órakor kezdődik a kutyák szemléje. A hivatalos megnyitót 10.50-kor tartják, majd 11 órától újra a ringben követhetjük végig az ebek felvonultatását. 15 órakor újra best in show választás lesz.

A kutyakiállítás miatt vasárnap nem nyit az ócskapiac, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal a vásárlók és a kereskedők megértését kéri és mindenkit szeretettel vár a kutyák szépségversenyére.

Egy belépő ára 15 lejbe kerül, a 12 évnél fiatalabb gyerekek ingyen látogathatják a kiállítást. Mindkét nap külön kell jegyet váltani a kutyakiállításra.

Share this post

PinIt
scroll to top