A magán egészségügyi biztosítások jelentik az egészségügy jövőjét

Nagy hiányát érezzük a pénzalapoknak a transzplantációk végrehajtásában, a Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézet (IBCvT) újraalapítása pedig nem elegendő a szívátültetések folytatásához – vélekedik prof. dr. Radu Deac, az IBCvT volt vezetője. A professzor szerint, az egészségügy jövője a magánbiztosításokban rejlik, amelyek jobb orvosi feltételeket teremthetnek úgy a kórházak, mint a páciensek számára.

korhaz

Fotó: citynews.ro

A 23 évvel ezelőtti szocialista rendszer finanszírozási módszerei már nem működnek, amikor az emberek a külföldi technológiára vágynak, míg az itthoni pénzügyi viszonyokhoz az túl drága. A biztosítás pedig, amelyet egyenként fizetünk, nem elegendő, a megnövekedett árakhoz képest – nyilatkozta Deac. Hozzátette, „egy új biztosítási módszert látok az anyagiak fedezésére, méghozzá a kiegészítő biztosítási csomagot” – jelentette ki a professzor, a citynews.ro kérdésére.

Ami az IBCvT sorsát illeti, az Egészségügyi Minisztérium utolsó hivatalos rendeletét várják, ami az intézet struktúráját hagyja jóvá, és amelynek kiállítását követően újra megkezdődhet az átültetés. „Hosszú a várólista, főként a szívátültetéseknél és a gyerekek sorában, akiknek egészségügyi állapota nem enged meg hasolnó szervezési reformokat. Sajnáltos módon szív-elváltozásokkal születnek, amelyeket ha nem orvosolnak időben, akár életveszélyesek is lehetnek.” – számolt be dr. Radu Deac.

Share this post

PinIt
scroll to top