A Maros megyeiek igazolták a kongresszusi küldötteik mandátumát

kelemen-hunorTegnap, május 8-án ülésezett a Területi Képviselők Tanácsa (TKT), melyen Kelemen Hunor Szövetségi elnök is részt vett.

„Nincs szükség a kormány és a megyék közé egy újabb közigazgatási szintet bevinni, azért nincs szükség, mert kiürítik a megyéket és önkormányzatainkat, polgármestereinket még kiszolgáltatottabbá tenné” – mondta Kelemen Hunor, aki a legfontosabb belpolitikai kihívásokról beszélt a TKT képviselőinek. Az alkotmánymódosításra vonatkozóan kifejtette „Ismerve a mostani helyzetet, ismerve a mostani erőviszonyokat ennek tudatában mégis kötelességünk megtenni azokat a javaslatokat, amelyek az alkotmánymódosításkor szerintünk egy kisebb államot, egy jobban működő intézményrendszert, több szabadságot, erősebb jogokat biztosítanak nekünk, kezdve az első cikkelytől egészen az utolsó cikkelyig.”– hangsúlyozta a Szövetség elnöke.

Borbély László a Szövetség politikai alelnöke szerint nehéz év áll az erdélyi és Maros megyei magyarok előtt.

„Fel kell, készüljünk az Európai-parlamenti választásokra és a 2016-os választásokra. Maros megyében mi olyan helyzetben vagyunk, ahol a különböző régiókat úgy kell, tekintsük, hogy akár, a szórványban akár a tömbmagyar vidéken szolidárisak vagyunk és odafigyelünk egymásra. Mindenkinek meg kell találni a helyét az RMDSZ-ben.”- hangsúlyozta a Szövetség politikai alelnöke.

„Sikerült elérnünk, hogy az RMDSZ frakciói tényleg erőt képeznek, mind a megyei, mind a marosvásárhelyi tanácsban. Minket megkerülni nem lehet. Ez egy olyan kiindulási alap, amire építhetünk.”– mondta Brassai Zsombor az RMDSZ Maros megyei elnöke, aki a megyei politikai életről, viszonyokról beszélt.

A TKT, igazolta a megyei RMDSZ-kerületek által delegált kongresszusi küldötteket. Maros megye 44 választott küldöttel vesz részt a május 25-ei Csíkszeredában megtartandó Kongresszuson.

A Kerületi Elnökök Konzultatív Tanácsa javaslatára a TKT elfogadott egy határozatot, melynek értelmében a Területi Állandó Tanács (TÁT) a szervezeti és önkormányzati testületek képviselői mellett kiegészült a mindenkori parlamenti szenátorokkal és képviselőkkel.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top