A Megyei Forgalmi Rendőrség vezetője a Korrupcióellenes Igazgatóság figyelmében

Lucian Archiudean, a Megyei Forgalmi Rendőrség vezetője ellen indítottak bűnvádi eljárást az Országos Korrupcióellenes Igazgatóság ügyészei.

A vád, amelyet a főbiztos ellen emeltek, így szól: „öt közérdek ellen irányuló visszaélésre buzdító bűncselekmény, amennyiben a köztisztviselő saját maga vagy más személy számára szerzett meg ezáltal vagyonra utaló vagy egyéb előnyöket, és öt hamisításra való buzdítás, illetve a nem megfelelő részvételből adódó hamisítás bűncselekménye”.

A Korrupcióellenes Igazgatóság ügyészei közölték Archiudean főbiztossal az ellene megfogalmazott vádakat. Archiudean pedig már le is adta az első nyilatkozatát az intézménynél. A bűnvádi eljárásról és a dosszié tartalmáról kérdezve azonban, a főbiztos nem árult el részleteket.

„Egy folyamatban lévő nyomozásról van szó, amelyről többet nem nyilatkozhatok.” – jelentette ki Archiudean, aki hozzátette, csak annyit mondhat el, hogy már leadta a nyilatkozatát a Korrupcióellenes Igazgatóságnál, illetve hogy a hatóságok jelen pillanatban a telefonbeszélgetések körülményeit, és az érintetteket vizsgálják. Hogy kik tartoznak bele az ügybe, azt sem részletezte a főbiztos, a folyamatban lévő nyomozásra hivatkozva.

Share this post

PinIt
scroll to top