A Néppárt bemutatta az emberekkel, a lakossággal közösen írt programját

Az Erdélyi Magyar Néppárt bemutatta a lakossággal közösen írt Új egység programját. A sajtótájékoztatón jelen volt Toró T. Tibor országos, Portik Vilmos megyei és Kali István városi elnök.

„Ígéretünkhöz híven a lakossággal együtt, az általuk vázolt gondokra keressük a megoldásokat, és ezt foglaltuk össze az Új egység programjában. A lépcsőházi beszélgetések, lakossági fórumok során a lakók által felvázoltakat foglaltuk össze, nem a kampány elején elkészített kész programot nyomunk a lakosság orra alá. Mi hiszünk Erdélyben, hiszünk abban, hogy közösen kell döntenünk, ezért látogattunk el többször a város összes lakónegyedébe és beszélgettünk el az emberekkel. Megígértük, hogy a kampány után is ezt fogjuk tenni”– fogalmazott Kali István.

A Néppárt marosvásárhelyi programja négy pilléren alapul: városfejlesztés, 2500 új munkahely teremtése, erős magyar közösség építése, valamint a fiatalok itthon maradásának és családalapításának támogatása.

„A marosvásárhelyi program összhangban áll a Néppárt országos programjával. Erdély-szerte is megkérdeztük a lakosságot, a véleménykártyák, fórumok, lépcsőházi beszélgetések célja mindenhol az, hogy azonosítsuk a valós problémákat. A programjainkat akkor tudjuk megvalósítani, ha az önkormányzatokba bejutott magyar képviselők együtt tudnak működni, együtt tudnak dolgozni”– ismertette Toró T. Tibor.

RSS Feed Beágyazás

Legfrissebb hírek

    Újságírói kérdésre válaszolva a Néppárt országos elnöke elmondta: Marosvásárhelyen legalább 2 képviselői hely megszerzésével számolnak, és ugyanilyen fontos, hogy majd a testületben együttműködjenek a többi magyar képviselővel.

    Közlemény

    Share this post

    PinIt
    scroll to top