A Néppárt nélkül nincs többségi magyar tanács

Vegyes érzelmekkel fogadta az Erdélyi Magyar Néppárt a Digi 24 hírtelevízió péntek este közzétett választási felmérését. Igaz, az eredmények alapján a jelenlegi polgármesterre voksolnának a legtöbben, a megbízhatóság alapján azonban az Erdélyi Magyar Néppárt által is támogatott Smaranda Enache a második.

„A megkérdezettek 36 százaléka tartja megbízhatónak a marosvásárhelyi emberjogi harcost, Smaranda Enache ezzel megbízhatóságban leelőzi az RMDSZ polgármesterjelöltjét, Frunda Györgyöt, az USL által indított Cornel Brișcarut, de az MPP-s dr. Benedek Imrét is. Ez is bizonyítja, a Néppárt a megfelelő jelöltet támogatja, amikor a jelenlegi korrupt városvezetés leváltásában gondolkodik” – kommentálta az IRES felméréseit a Néppárt marosvásárhelyi elnöke, Kali István tanácsosjelölt.

A felmérés bizonyítja azt is, hogy hogy sem a megyében, sem a városban nem lehet többségi magyar tanácsot szerezni a Néppárt képviselői nélkül.

„Az Erdélyi Magyar Néppárt pont azért jött létre, hogy megszólítsa azokat, akik kiábrándultak a politikából, alternatívát nyújtson azoknak, akik úgy érzik, nincs kire voksolniuk június 10-én. Az emberek csalódtak a politikában, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a legutóbbi helyhatósági választásokon mintegy 600 ezer magyar ember nem élt szavazati jogával” – fogalmazott a felmérés nyilvánosságra hozatala után a Néppárt Maros megyei elnöke, Portik Vilmos tanácsosjelölt.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top