A Nóra reloaded a szegedi THEALTER Fesztiválon

Huszonegyedik alaklommal szervezik meg Szegeden július 20-24. között a THEALTER – Szabad Színházak Nemzetközi Találkozóját.

A fesztivál a magyarországi színházi élet egyik legjelentősebb eseménye, az egyetlen évente megrendezett nemzetközi színházi találkozó. Az idei rendezvény az U21 alcímet viseli, ami arra utal, hogy ezúttal a fesztivál középpontjában a fiatalok – a pályakezdők, az utánpótlás, a friss erők, az új kezdeményezések – állnak.

A Marosvásrhelyi Művészeti Egyetem Akadémiai Műhelye a 2008-ban bemutatott, majd a 2010-2011-es évadban Nóra reloaded címmel felújított előadással vesz részt a szegedi fesztiválon. A Patkó Éva által rendezett előadás a jól ismert ibseni szöveg sajátos adaptációja. A Nóra reloaded mindazokhoz szól, akik szeretnek az emberi kapcsolatok működésén elmélkedni. A próbafolyamat alatt az alkotók a mindennapi emberi kapcsolatok velejét, mozgatórugóját keresték. Azokat a problémákat járták körül, hogy miből születnek a barátságok, házasságok: mi működteti ezeket, miért életképesek és miért nem.

Az Akadémiai Műhely előadásában Tompa Klára, Bányai Kelemen Barna, Korpos András, Lőrinczi Máthé Rozália és Vass Csaba e.h. látható. Az előadás rendezője Patkó Éva, színpadkép Staicova Karina és Patkó Éva, jelmeztervező László Ildikó, tánc Luca Kinga, videotechnika Pálffy Zsófia, a rendező munkatársa Nagy Júlia és Réman Orsolya.

Az előadás Szegeden július 20-án, szerdán este 11 órától látható a Régi Zsinagógában.

Share this post

PinIt
scroll to top