A November 7. negyedben levő Făget utcában folytatta az Erdélyi Magyar Néppárt a Lépcsőházi Beszélgetéseket

Az EMNP marosvásárhelyi tanácsosjelöltjei közül Bíró Csaba, Molnár Csaba és Portik Vilmos vett részt a beszélgetésen, akiknek a lakók több általános problémát is felvetettek.

Elmondták, nem értik, hogy miért nincs összefogás Marosvásárhelyen, illetve Erdélyben, így félő, hogy nem lesz magyar képviselet a parlamentben és magyar polgármestere sem lesz Marosvásárhelynek. A jelenlegi magyar polgármester-jelöltek közül egyet sem tartanak támogathatónak – mondták el a résztvevők.

A lakók a környezetüket érintő gondok közül kiemelték, hogy a Székely Vértanúk emlékműve felé vezető sétány elhanyagolt és szemetes. A környéket ellepték a kukázók, rengeteg a kóborkutya és kóbormacska. Szeretnének körforgalmat vagy jelzőlámpát a víkendhez vezető gyalogátjáróhoz.

Kifogásolták továbbá, hogy a tömbház körüli játszótér felújításának már egy évvel ezelőtt nekifogtak, de még mindig nem fejezték be, így a kisgyerekeknek nincs hol játszaniuk. Az épület hőszigetelése is sürgős lenne, és igazságtalannak tartják, hogy az egyik tömbházban beépítik a tetőteret, a másikban pedig nem.

Share this post

PinIt
scroll to top