A politikának a közösségünk tagjairól kell szólnia, hogy a magyarok nyerjenek!

Az RMDSZ és az erdélyi magyarok ma választóponthoz érkeztek, értékelte Olosz Gergely elnökjelölt a Szövetség és az általa képviselt magyarok politikai helyzetét a Duna televízió vasárnap esti, Heti Hírmondó címet viselő műsorában.

Az élő vitaműsorban Olosz Gergely képviselő, az RMDSZ elnökjelöltje határozottan vitázott a tévéadó kolozsvári stúdiójából bejelentkező Eckstein-Kovács Péterrel, ahhoz tartva magukat, ahogyan azt választóik előtt egy Etikai kódexben is megfogalmazták, a harmadik elnökjelölt az adóval való három hetes egyeztetés után sem volt hajlandó a vitán megjelenni.

„Választóponthoz érkeztünk, mert az elmúlt időszakban többször hangsúlyozták azt, hogy az identitás megőrzésével kell a közösségünknek foglalkoznia. Ez igaz, csak kifelejtették belőle, hogy az identitás megőrzésének része a jólét!” – hangsúlyozta az elnökjelölt.

Olosz Gergely a Szövetség mai állapotával kapcsolatban kifejtette:

„Kétségtelen, hogy az RMDSZ csúcsvezetése elveszítette a romániai magyar nemzeti közösség bizalmát. Erre az elmúlt időszakban már számos példa volt. A közösségünk támogatását már nem élvezték, és ráadásul fel kell tennünk ilyen kérdéseket is, hogy vajon jól politizáltak-e akkor, amikor oda jutottunk, hogy a magyarság elszegényedett? És fel kell tenni a másik kérdést is a hiányzó jelölttel kapcsolatban: ki lenne az RMDSZ vezetője, hogyha Kelemen Hunor lenne az elnök? Hiszen Kelemen Hunor nem élvezi az erdélyi magyarság bizalmát, ezt a legjobban az bizonyítja, hogy őt indítottuk annak idején az államelnök-jelölti kampányban, és a lehető legrosszabb eredményt hozta, amit egy magyar ember hozni tudott. Ezzel is bizonyította, hogy nem alkalmas erre a feladatra.”

Arra a kérdésre, hogy mi a teendő az RMDSZ-szel, Olosz Gergely kifejtette:

„Erős magyarságra van szükség, ezért minden magyar emberre szükségünk van! Akkor tudjuk legjobban érvényesíteni az akaratunkat, ha egy erős szervezetünk van. Jelen pillanatban ez a legfontosabb számunkra, hogy a mérleg nyelve maradhassunk. Ehhez meg kell szólítanunk minden magyar embert.

Mindenkire számítanunk kell, és mindenkinek felelősséget kell vállalnia, és meggyőződésem, hogy a magyar emberek részt vesznek a közösségi életben, a szervezeti életben, ha azt érzik, hogy a politika róluk szól. Az elmúlt időszakban a politika a politikusokról szólt, nem a közösségünk tagjairól. Éppen ezért itt változtatni kell, hogy a magyarok nyerjenek! – mondta Olosz Gergely a Duna televízió Heti Hírmondó című műsorában vasárnap este.

Share this post

PinIt
scroll to top