A reptér verzióját a képviselőké követi – a Megyei Tanács nem ismeri el a RyanAirt Marosvásárhelyen

A Maros Megyei Tanács gazdasági igazgatója nem hagyta szó nélkül a Transilvania repülőtér tegnapi bejelentését: a Megyei Tanács ugyanis nem ért egyet a közintézmény és a RyanAir ír fapados légitársaság közreműködésével.

Bartha József, gazdasági igazgató a citynews.ro-nak úgy nyilatkozott, Ştefan Runcan, a Transilvania repülőtér vezetője nem tájékoztatta a Megyei Tanácsot a RyanAirrel tartott megbeszélések véglegesítéséről, mi több, a tárgyalásokon nem is esett szó a Megyei Tanács által biztosított támogatásról.

A gazdasági igazgató hozzátette, a repülőtér vezetősége csak azokban az esetekben keresi meg a Megyei Tanácsot, amikor pénzre van szüksége. A megbeszélésen tulajdonképpen abban egyeztek meg a felek, hogy a RyanAir egy ajánlatot küld a Megyei Tanácsnak, amelyet a képviselők kielemeznek, és határidőn belül elbírálnak. Csupán technikai szempontokról volt szó, senki sem említett anyagi támogatást – számolt be Bartha József, aki ugyancsak jelen volt a gyűlésen.

Egyébként is, illegális lenne a légitársaság reklámjának finanszírozása – egészítette ki a gazdasági igazgató. A Megyei Tanács törvényes úton nem tehet ilyent. Természetesen, jó szóval hozzájárulhat a kampányhoz, azonban közpénzekkel semmiképp – pontosított Bartha, aki szerint a Kereskedelmi Kamara lenne a megoldás a reklámozás finanszírozására.

A gazdasági igazgató ugyanakkor elképzelhetőnek tartja azt is, hogy a Transilvania repülőtér vezetősége zárt kapuk mögött eldöntött valamit, és azt nem hozta a Megyei Tanács tudomására. De a Megyei Tanácsnak nincs ahhoz semmi köze – hangsúlyozta Bartha.

Mint ismert, tegnap a Transilvania repülőtér arról tett bejelentést, véglegesítették a RyanAir ír légitársasággal történő megbeszéléseket, amelyek értelmében a RyanAir légibázist hoz létre a vidrátszegi repülőtéren. A tevékenység azután indul be, mihelyt a légitársaság reklámjának anyagi támogatását jóváhagyja a Megyei Tanács – nyilatkozták a repülőtér képviselői.

A Transilvania repülőtér gyors válaszán egyébként elcsodálkozott a kolozsvári légikikötő vezetősége, ugyanis az ottani tárgyalások még javában zajlanak a RyanAir kapcsán.

Hogy végül lesz-e új légitársaság a Transilvania repülőtéren vagy sem, egyelőre nem tudni, mivelhogy a marosvásárhelyi légikikötő vezetőségét ezidáig nem sikerült elérni.

Foto: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top