A romáknak is joguk van az egészséghez

A megye roma nemzetiségű polgárait célozza meg a Divers és a Pakiv Románia egyesületek által ma elindított informáló és szembesítő kampány Maros megyében.

A kampány, a CISPER Marosvásárhely – a romák szociális bevonásával foglalkozó központ közreműködésével, augusztus 1. és 31. között zajlik, „Az egészséghez való hozzáférés mindegyikünk joga” elnevezés alatt.

A kampány főként a marosvásárhelyi és a megye községeiben élő, kiközösített roma családoknak szól, továbbá a közintézményeknek, az egészségügyi közvetítőknek, a helyi sajtónak és a nonprofit szervezeteknek is.

A rendezvény célja, hogy kihangsúlyozza az állami ingyenes egészségügyi ellátás igénybevételének a fontosságát, az egészségügyi rendszer biztosította előnyöket, valamint a közösség különleges problémáit.

Továbbá, a kampány során arról is értesítik a célközönséget, hogyan férhetnek hozzá a romák az egészségügyi ellátáshoz, melyek azok a tényezők, amelyekkel befolyásolhatók a romák egészségügyi és életkörülményei, valamint a CISPER által biztosított szolgáltatások felsorolására és népszerűsítésére is alkalom adódik.

Share this post

PinIt
scroll to top