A Romániában forgalmazott kenyér minősége megkérdőjelezendő

A fogyasztóvédelmi ellenőrök országos felmérési akciója során kiderült, a hazai kenyéráru közel egynegyede hagy némi kívánnivalót maga után. A szakemberek számos rendellenességet fedeztek fel úgy a minőségük, mint a kenyerek súlyával kapcsolatban.

Az ellenőrök összesen 92 tonnányi kenyeret vizsgáltak át, ezek közül 22 tonna nem felelt meg a törvényes előírásoknak. Ennél súlyosabb már csak az volt, hogy a felügyelők 300 kilogramm olyan kenyeret is találtak, amely nem alkalmas a fogyasztásra. Sületlen, lejárt szavatossági idejű, illetve tévesen lemért pékárura bukkantak a polcokon.

További rendellenességnek számít az is, hogy a termékeket tévesen cimkézték fel. Ezáltal a kenyerekben számos olyan összetevőt fedeztek fel, amelyről a cimke nem tett említést. Mi több, egyes kereskedők semmilyen információt nem tüntettek fel a csomagoláson, ami ugyancsak törvénytelen.

A fogyasztóvédelmisek tanácsa a fogyasztók számára az, hogy azonnal utasítsák vissza azon termékek – ezesetben kenyerek megvásárlását, amelyek minősége gyanúsnak bizonyul.

Share this post

PinIt
scroll to top