A Sapientia idén is ott lesz Tusványoson!

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem idén is jelen lesz Tusványoson, a nyár egyik legfontosabb eseményén, a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáboron. A 2011. július 19–24. között zajló rendezvényen a Sapientia sátorban érdekes előadásokat lehet meghallgatni, workshopokokon, játékokon és sok más vonzó programon lehet majd résztvenni.

Az első három napban délelőtt 11 órától animációs, 12 órától pedig fotós workshop lesz a sátorban. Ez utóbbin az érdeklődők megtudhatják, hogy mik a digitális fényképezés buktatói, hogy hol vannak a határok a képmanipulációban, vagy hogy hogyan is kell 3D-ben fotózni.

Délutánonként előadásokat lehet majd hallgatni. Tapodi Zsuzsa arról beszél, hogy Miért nem tanulhat meg a székely gyermek románul, Balázs Lajos a Paraszti nemi kultúráról és erkölcsről, Szőcs Attila A marketingről, míg Bíró Béla a Székelyföld tagállamiságáról tart majd előadást.

Csütörtökön a kísérleteké a főszerep, amikor is A gumimaci tűzhalála című érdekes természettudományi kísérletet mutatjuk majd be. Ezt követően a génmódosítás és az élelmiszeradalékok kerülnek terítékre Albert Beáta, Miklósi Ildikó illetve Salamon Rozália előadásában. A napot Székely Kinga zárja egy reklámmanipulációról szóló előadással.

Péntek kora délután a tavalyi évhez hasonlóan ismét megszervezzük az Innovációs délutánt amikor a diákok bemutatják érdekes technikai szerkezeteiket: a pneumobilt, a sörkollektort, az adott irányra beállított keretrendszert, és az elektromos pókot. Ezt követően Néda Tamás megcáfolja a fukusimai és a csernobili robbanások negatív hozadékait, Lupescu Radu a Mátyás-szobor esetét elemzi a Iorga-idézettel, végül Veress Emőd tart előadást Üzleti jogi csapdák és zsákutcák címmel.

A szombati napot lazábbra tervezzük. A szórakoztató, minden porcikát megmozgató játékok között bemutatkozik a marosvásárhelyi Mentor Intézet is, lesz pickaverseny, stickervadászat, színes tenyeres-talpas fal, és még sok más.

Addig is, egy kis ízelítő a tusványosi jelenlétünkből:

Share this post

PinIt
scroll to top