A Stúdió Színház heti programja: február 11. – 14.

Február 11-én, szombaton és 12-én, vasárnap este 7 órától Matei Vişniec Kenyérrel a zsebben című drámája látható az Akadémiai Műhely előadásában.

Az előadást Patkó Éva rendezte, színpadon B. Fülöp Erzsébet és Tompa Klára színművészek, mindhárman a Művészeti Egyetem tanárai. Dramaturg Láng Zsolt, asszisztensek: Sántha Júlia és Réman Orsolya teatrológus hallgatók. Az előadás támogatói: a Maros Megyei Tanács valamint az ELDI pékség. Partner: a Székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház. Az előadást stúdió körülmények között játsszák színpadon elhelyezett nézőtérrel. A produkció időtartama egy óra és román nyelvű felirattal is követhető.
Ezen előadás február 16-án, csütörtökön is megtekinthető, ezúttal este 6 órától.
Az előadás után közönségtalálkozóra kerül sor.

Február 13-án, hétfőn este 7 órától a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem II. éves mesterfokozatú színészosztálya ismét műsorra tűzi Tasnádi István Démonológia című zenés kísértet-játékát.

Az előadás szereplői: Albert Orsolya, Barabási Tivadar, Bende Sándor, Benedek Botond Farkas, Marosszéki Tamás, Puskás László másodéves mesteri színész szakos hallgatók, valamint Badics Petra, Boros Csaba, Lukács Sándor, Varga Brigitta elsőéves színész szakos magiszterisek, Moldován Blanka másodéves színész szakos hallgató, és Strausz Imre-István, az egyetem tanára.

Az előadás rendezője Szőcs Artur, díszlet- és jelemeztervező Szőcs Artur, zenéjét szerezte Szemenyei János és Szőcs Artur, zenei munkatárs Strausz Imre-István, videotechnika Ambrus Gyöngyvér harmadéves teatrológus, dramaturg és rendezőasszisztens Máthé Tekla Noémi harmadéves teatrológia szakos hallgató.

Az előadás a Bethlen Gábor Alap támogatásával jött létre. Az előadás időtartama 2 óra egy szünettel.

Február 14-én, kedden este 7 órától a Parasztopera című darab kerül újra műsorra a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem diákjainak előadásárában a Stúdió Színházban.

Pintér Béla és Darvas Benedek modern balladája a barokk opera és az erdélyi magyar népzene dallamvilágából ihletődött. A Parasztopera a szerzőktől megszokott humorral és távolságtartással mesél el egy nagyon is mai, tragikus történetet. A szerzőpáros darabját Porogi Dorka, az egyetem másodéves magiszteri rendező szakos diákja állította színpadra.

Játsszák: Albert Orsolya, Badics Petra, Balogh Attila, Barabási Tivadar, Benedek Botond-Farkas, Czikó Julianna, Kovács Nikolett, Kinda Szilárd, Marosszéki Tamás, Puskás László. Zenélik: Hayashi Akio m.v., Simoncsics Zsófia, Strausz Imre István, Szakács Zoltán m.v. Zenei vezető: Strausz Imre István, az egyetem tanára. Az előadás időtartama 75 perc szünet nélkül. Támogatók: Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, SIGNET, BIOOEL.

Jegyek elővételben a Stúdió Színház jegypénztárában minden kedden és csütörtökön 12-14 óra között, valamint  megvásárolhatók előadás előtt 1 órával , illetve foglalhatók a 265-260362 telefonszámon vagy a studio.jegyek@yahoo.com email címen. A lefoglalt helyek legkésőbb előadás előtt fél órával válthatók ki.

Share this post

PinIt
scroll to top