A Szabadság negyedben levő Balcescu utcába látogattak tegnap az EMNP jelöltjei

A Szabadság negyedben levő Balcescu utcába látogattak tegnap az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltjei

A Szabadság negyedben levő Balcescu utcába látogattak tegnap az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltjei.

A parkolóhelyek hiánya, a zöldövezet csökkentése és az utcazaj zavarja leginkább a Bălcescu utca lakóit. Erről beszéltek tegnap délután az EMNP jelöltjeinek. Az utcában levő zöldövezetbe játszóteret alakaítottak ki, ami csak 5-6 méterre van a házak ablakaitól, így nagyon zavaró a gyerekek hangsokodása. Mivel ez az egyetlen játszótér a környéken, az egész utcából ide járnak a gyerekek – panaszolták az idősek, akik úgy érzik joguk van a csendhez.

Azt is felróttáka jelenlegi városvezetésnek, hogy mindenhol a parkolóhelyeket is a zöldövezet róvására alakították ki.
Akadozik a közvilágítás, este még égnek az utcai lámpák, de késő éjszaka már nem – sorolták tovább a jelenlevők. Éjszaka a játszóteret fiatalok lepik el, akik hangoskodnak, szemetelnek, civilizálatlanul viselkednek. Sokan este későn nem is mernek gyalog, egyedül kimenni az utcára.

A helyi rendőrséghez hiába fordulnak, a hatóságok nem tesznek semmit, a lakók jelentették a hangoskodást, kisebb lopások is történtek, de soha egyetlen ügyet sem oldottak meg – mondták felháborodottan a lakók.

Mindannyian úgy vélték, hogy a magyar pártoknak össze kell fogniuk a magyar közösség érdekében, hogy ne maradjon képviselet nélkül a közösség.

Sajtóközlemény

Share this post

PinIt
scroll to top