A szászrégeni strand nem alkalmas strandolásra

Ezt állapították meg a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság felügyelői, miután több ellenőrzést is elvégeztek az augusztus 7-én bekövetkezett klórmérgezés miatt.

Az intézmény honlapján közzétett sajtóközleményben az áll, az augusztus 7–16. között elvégzett vizsgálatokból kiderült, a szászrégeni municípiumi strandon több rendellenesség is adott: hibásak a mellékhelyiségi berendezések, a szabadon visszamaradó klórmennyiség nem megfelelő a felnőttmedencében, a gyerekmedencében pedig a bakteriológiai paraméterek térnek el az előírtaktól.

Továbbá, Gabriela Uifălean, a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője a Mediafax internetes hírportálnak úgy nyilatkozott, technológiai probléma áll fenn a medencék klórral való fertőtlenítő-rendszerében is, pontosabban klór-túladagolásról van szó, amelyet a strand vezetőségének orvosolnia kell. Aztán, a gyerekmedence vizét gyakrabban kellene cserélni és fertőtleníteni –, Uifălean javaslata szerint naponta –, mivel a vízszint alacsony, és előfordul az is, hogy a kicsik belevizelnek vagy pelenkástól lubickolnak.

Gabriela Uifălean hozzátette, nem illették pénzbírsággal a strandot, viszont határidőt szabtak annak a rendellenességek kijavítására, ugyanakkor azt is előírták, hogy hetente jelentkezzenek a mintákkal, amelyeket vizsgálatnak vetnek majd alá.

A szászrégeni klórmérgezést követően, a Maros megyei Prefektúra szigorú ellenőrzéseket írt elő a megye strandjainál.

Share this post

PinIt
scroll to top