A távhőszolgáltatás beszüntetését támogatja a Locativ

kazanhaz

Július 8-ig láthatja még el a lakosságot melegvízzel a Locativ Rt. Ovidiu Moldovan, a részvénytársaság vezetője úgy nyilatkozott, a 9 hónapos tevékenykedés során sikerült bebizonyítani, a rendszer nem nyereséges, ezért egyetért annak megszüntetésével.

A problémára megoldását az igazgató pénzügyi támogatásban látja, amelynek segítségével az érintett lakosság önálló hőközpontokat szerelhet.

A június 13-ra, azaz csütörtökre elnapolt Helyi Tanács-ülésen a képviselőknek dönteniük kellene, milyen sorsa bízzák a helyi távhőszolgáltatást: vagy felszámolják a hálózatot és finanszírozzák az egyéni hőközpontok beszerelését, vagy keresnek egy olyan vállalkozót, aki képes ellátni a várost melegvízzel, majd fűtéssel.

Ezutóbbi megoldással a gond csupán az, hogy alig 1500 fogyasztó csatlakozik még a rendszerhez, és folyamatosan érkeznek az értesítések a Locativ székhelyére, a kilátástalan helyzetű hálózatról való leválással kapcsolatban.

Mint ismert, a marosvásárhelyiek legutóbb 2012 nyarán maradtak melegvíz nélkül. Tavaly szeptemberben végre megszületett a döntés: lesz távhőszolgáltatás Marosvásárhelyen, de azokban a negyedekben, amelyekben több lakó tartozik a rendszerhez. Így azokban a tömbházakban, ahol a lakók fele már levált a hálózatról, a többi lakó is melegvíz nélkül maradt; magyarán kényszerítve voltak arra, hogy ők is egyéni hőközpontot szereltessenek. Erre a célra anyagi támogatást lehetett igényelni az önkormányzattól azon marosvásárhelyiek esetében, akiknek egyhavi jövedelme nem haladta meg a 786 lejt.

Forrás: citynews.ro

Fotó: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top