A Transilvania repülőtérnek gondjai vannak a 2012-es költségvetéssel

A repülőtérnek kiutalt közpénzek csökkenése működésbeli problémákat okozhat, és maga után vonhatja az intézmény személyzetének a leépítését is – vélekedik a marosvásárhelyi Transilvania repülőtér Közigazgatási Tanácsa.

Mint ismert, a repülőtér ügyeit rendkívüli tanácsülés keretében tárgyalták meg a megyei tanácsosok, a légikikötő Közigazgatási Tanácsának képviselőivel együtt. Ennek kapcsán, a Megyei Tanács erre az évre csupán 2,1 millió lejt utalt át a repülőtérnek a megyei költségvetésből – a légikikötő vezetősége pedig kifogásolja az összeget, a tavalyi 5 millió lejhez képest.

A Transilvania repülőtér 11,365 millió lejes költségvetést állított össze a 2012-es évre. Ebből az összegből 6,685 milliót a Megyei Tanácstól várt volna el az intézmény. A tanács azonban csak 2,1 milliót volt hajlandó fizetni, ami azt jelenti, a repülőtérnek 9,265 millió lejes hiánya van, amelyet más forrásokból kell megszereznie a megfelelő működéshez és a szükséges pénzalapok megteremtéséhez – olvasható a repülőtér közleményében.

A légikikötő vezetősége már talált is módot a függőben lévő összeg beszerzésére: emelni fogja a reptéri adókat és illetékeket, csökkenti a személyzet számát vagy megnöveli a légiforgalmat.

Foto: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top