A tűzgyújtásért büntetés jár!

A „Horea” Megyei Vészhelyzeti és Tűzoltósági Felügyelőség és a Megyei Rendőr-felügyelőség közös kampányba kezdett: arról tájékoztatták a megye lakosságát, mennyire veszélyes tűzgyújtással megtisztítani a szántóföldeket.

A szakemberek ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy aki nem tartja be a tűzgyújtásra, illetve -eloltásra és megelőzésre vonatkozó szabályokat, pénzbírságra számíthat.

A kampány alatt, vegyes csoportok tartottak felvilágosító akciókat Szászrégenben, Segesváron, Dicsőszentmártonban, Nagysármáson, Mezőbándon, Erdőszentgyörgyön, valamint Nyárádtőn. Az akció alatt szórólapokat is szétosztottak, továbbá lehetőségeket mutattak az őszi gaz eltakarítására, illetve a tűz kezelésére.

A megmozdulás során, 24 intést bocsátottak ki a hatóságok azon lakosoknak, akik engedély nélkül gyújtottak tüzet és égették el a száraz gazt. Ugyanakkor, összesen 5000 lej értékű pénzbírságot róttak ki egy szászcsávási és egy somostelki lakósra, mivel olyan körülmények között és olyan területen gyújtottak tüzet, engedély nélkül, amelyről a lángok könnyen továbbterjedhettek volna a környező épületekre, gazdaságokra, illetve erdőkre.

A közös kampány ezzel még nem ért véget, ugyanis hasonló tájékoztató és büntető akciókra az elkövetekző napokban is számítani kell – hívják fel a figyelmet a „Horea” Megyei Vészhelyzeti és Tűzoltósági Felügyelőség és a Megyei Rendőr-felügyelőség képviselői.

Fotó: hvg.hu

Share this post

PinIt
scroll to top