A Weekend telep mint a Disneyland konkurense?

Majd kiderül, ha megvalósulnak azok a tervek, amelyek a szabadidőközpont körül szövődnek. Dorin Florea, városunk polgármestere úgy képzeli a Weekend jövőjét, mint az a komplexum, amely télen és nyáron egyaránt biztosít szórakozási helyet a város lakóinak, de nem csak.

A Weekend telep területét négy hektárral és újabb fürdőmedencékkel szeretnék bővíteni, a műkorcsolyapálya is elkészül az idén, a tervek szerint. A kormány 5 millió lejt rendelt ki a régi Városliget melletti épület befejezési munkálatainak fedezésére – nyilatkozta Borbély László, környezetvédelmi és erdészeti miniszter.

Ami a területi kiterjesztést illeti, fürdőmedencéket létesítenének gyerekeknek, de helyet kapnak majd különböző klubok is, mint a vízipólósoké, boxolóké és hokisoké. A Maros partján cross- és biciklipályát építenének ki.

Sajnos az ilyen beruházásokat nem lehet uniós pénzekből kivitelezni, de a körülbelül 50 milliárd régi lejt jelentő beruházást mindenképpen helyi alapból vagy magán, partneri kapcsolatból hoznák létre – tette hozzá Dorin Florea. A telegondola tervét is megvalósítaná a polgármester, amihez befektetők jelentkezését várják, így összeköttetésbe kerülne a Somos Tető a Weekend teleppel.

Mindezek ellenére, a Tudor lakónegyedi szabadidőközpont gondolata továbbra sem tűnik el, ezt is valóra szeretnék váltani, viszont csakis ezen munkálatok értéke 12 millió euróra rúgna.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top