ADJ, KIRÁLY, KATONÁT! – Csoportos vetélkedő 10–15 éveseknek

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által kezdeményezett, idén ötödik alkalommal megszervezésre kerülő Adj, király, katonát! elnevezésű vetélkedő célja, hogy a résztvevőkben az összeállított szöveggyűjtemény és a verseny próbái során felértékelődjék a család szerepe. A vetélkedők által a családközpontú életszemlélet közvetítése a cél, és a gyermek szerepének kihangsúlyozása a család, a társadalom szempontjából. A verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15) képezi azt a réteget, mely a kamaszkor küszöbén még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.

A célcsoport számára szervezett helyi szakaszú vetélkedőknek idén Erdély 38 települése lesz a helyszíne: Barót, Bethlen, Borszék, Börvely, Brassó, Csernáton, Csíkszentsimon, Csíkszereda, Dés, Déva, Dicsőszentmárton, Gyergyószentmiklós, Homoródszentpál, Kalotaszentkirály, Kálmándi, Kápolnásfalu, Kézdivásárhely, Kobátfalva, Kolozsvár, Maksa, Margitta, Marosvásárhely, Marosszentgyörgy, Nagybánya, Nagyenyed, Nagyvárad, Nyárádkarácsonyfalva, Segesvár, Sepsiszentgyörgy, Szamosújvár, Szatmárnémeti, Szentjobb, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágypanit, Szilágysomlyó, Torda, Trunk (Moldva).

A regionális versenyekre 2011. január-február folyamán kerül sor. A próbák többféle műfajban teszik próbára a jelentkezőket. A megjelölt határidőre mindenik városban túljelentkezéssel számolhattak a regionális szervezők. A háromfős csapatokban vetélkedők legügyesebbjei részt vehetnek az országos döntőkön, március 19-én, Kolozsváron és április 2-án Sepsi-szentgyörgyön.

A helyszi vetélkedősorozat első helyszínei: Nyárádkarácsonyfalva, ahol a vetélkedőre 2011. január 21–én, pénteken 14 órától kerül sor a nyárádkarácsonyi általános iskola dísztermében., illetve Kápolnásfalu, ahol szintén január 21-én rendezik meg a vetélkedőt, délelőtt 10 órátol a Kríza János Általános Iskola (Fő utca 351 szám) fizika szertárában.

Share this post

PinIt
scroll to top