Adócsalás: több mint 4 milliót sikkasztottak

Egy Maros megyei cég két adminisztrátora ellen indítottak eljárást a Korrupcióellenes Ügyészség ügyészei, adócsalás miatt. Az eltulajdonított összeg értéke meghaladja az 1 millió eurót.

A ma befejezett vizsgálatok során kiderült, a vállalkozás vezetői 2007. január és 2010. december között semmilyen üzleti folyamatot nem jelenítettek meg a könyvelési dokumentumokban, mint ahogy a bevételekről sem számoltak be, de az adóbevallást és az ÁFA leszámítására vonatkozó iratokat sem adták le.

Kettőjük ellen a vádat amiatt emelték, hogy szándékosan nem vezették be a könyvelésbe az üzleti kapcsolatokat, és hogy pénzösszegeket vettek ki a vállalat bankszámlájáról, amelyeket személyes célokra költöttek.

Az elsikkasztott pontos összeg 4 millió 365 ezer 362 lej, amely az állam kasszáját illette volna. Livia Popa, a Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője úgy nyilatkozott, mivel az eltulajdonított összeg meghaladja az 1 millió eurót, az ügyet a Korrupcióellenes Ügyészség marosvásárhelyi kirendeltsége veszi át. A gyanúsítottak ellen pedig folyamatos adócsalás, a vállalat javainak személyes célra való folyamatos felhasználása, valamint intellektuális csalás vádjával indítanak eljárást.

Share this post

PinIt
scroll to top