Adománygyűjtés Marosvásárhelyen a hó károsultjainak

Az utóbbi napok kiadós havazásait és az ország déli részén tomboló ítéletidőt követően, a Maros megyei Prefektúra és a Marosvásárhelyi Helyőrség adománygyűjtést szervez a Vrancea, Brăila, Ialomiţa és Buzău megyék károsult családjai számára.

Akik segítséget nyújtanának a hótól súlytott területek lakóinak, nem romlandó élelmiszercsomagokat adhatnak le mától a Forradalom utca 57. szám alatti Hadi Központ (Cercul Militar) épületében, naponta 9 és 20 óra között.

Az összegyűjtött termékeket a katonaság autóival, esetleg egy katonai repülőgéppel szállítják majd a rászorulókhoz, a felhalmozódó élelmiszerek mennyiségének függvényében.

A Prefektúra képviselői szerint, az első adományok a Szarvasmarhatenyésztők Maros megyei Egyesületétől érkeztek. Az egyesület tagjai 25 ezer lejt gyűjtöttek össze, amelyből élelmiszereket vásároltak a károsultak számára.

Ugyancsak mától, a Real és Metro üzletekben felállított standoknál is el lehet helyezni a csomagokat, a Vöröskereszt Élelmiszerbankjának jóvoltából. Magda Bercea, a Maros Megyei Vöröskereszt igazgatója úgy nyilatkozott, jelenleg közel 250 kilogrammnyi élelmiszer halmozódott fel az Élelmiszerbankban, és további adományokra számítanak, amelyekkel a rászorulókon segíthetnek. Bercea hozzátette, már pénz formájában is lehet adakozni, ugyanis megnyiltak azok a speciális bankszámlák, amelyeken keresztül erre a célra gyűjtenek.

A Vöröskereszt a BRD Bankban aktiválta ezen számlákat, az alábbiak szerint:

Lejnek: RO36BRDE410SV51618614100;

Eurónak: RO71BRDE410SV51618884100;

Dollárnak: RO29BRDE410SV18793954100.

A bankszámlákra beérkezett összegeket élelmiszerre, ivóvízre, takarókra, valamint alapvető tisztálkodási árucikkekre fordítják a szakemberek.

A Román Vöröskereszt ugyanakkor két telefonszámot is közzétett a segíteni szándékozók számára, ahol további információk felől érdeklődhetnek, illetve a kérdéseiket is feltehetik: 021 317 1710 és a 0748 238 024.

Share this post

PinIt
scroll to top