Adománygyűjtő vásár Szidónia Angyalkáért

Összefogtak a marosvásárhelyi és környékbeli képzőművészek, divattervezők és fiatal designerek, hogy segítséget nyújtsanak a két és féléves súlyos májdaganatos betegségben szenvedő, vámosgálfalvi Gergely Szidónia Angyalkának. Saját termékeiket, alkotásaikat viszik vásárra a hétvégén, és a befolyt összeg bizonyos százalékát a műtétre váró kislány szüleinek adományozzák.

A 125 ezer eurós műtéthez és a mintegy ötvenezer eurós kórházi költségvetéshez kíván hozzájárulni a képzőművészcsapat, amely augusztus 11-12-én egy jótékonysági vásár keretében ajánlja fel az eladott termékeiből, alkotásaiból befolyt összeg egy részét a kislány javára. A vásár szombaton 12 órakor nyílik meg a marosvásárhelyi vár udvarán található Múzeum kávézóban (egykori sorozóközpont), és este későig várja az adományozó vásárlókat, majd vasárnap délben ismét megnyitja kapuit és szintén estig kínálják portékáikat a helybéli képzőművészek, divattervezők.

Az adományozó vásárlók a rendezvény keretében a képzőművészek a gyöngyfűzés, a textil-rózsa és a karikatúra készítés, a festészet illetve a fonalgrafika rejtelmeibe is bevezetik az érdeklődőket. Este hét után pedig gitárestre várják a zenekedvelő adományozókat. Mintegy húsz képzőművész és designer munkái közül válogathat a közönség: lesznek festmények, ruhák és kiegészítők, kézműves termékek, ékszerek, fotók.

Share this post

PinIt
scroll to top