Adományozás hete a tanintézményekben

Az „Adományozott zöldségek hete” ismét lehetőséget ad a megyei tanulóknak és diákoknak arra, hogy jócselekedeteikkel segítsenek a szegényeken.

Az országos kiterjedésű kampány a Közérdekű Akciók Országos Stratégiájának része, és a célja az, hogy a hátrányos anyagi helyzetű személyeket gyümölcs- és zöldségadományok formájában támogassák – nyilatkozott Felicia Ionescu, a Közérdekű Akciók Országos Stratégiájának megyei koordinátora. Az általános iskolákban és líceumokban összegyűlt eleségeket a megyei tanfelügyelőségek és a Vöröskereszt segítségével osztják majd szét a rászorulók között.

A kedden rajtoló kampányt tavaly is megszervezték, akkor csupán krumplit adományozhattak az iskolások. A gyűjtés sikere azonban arra késztette idén a szervezőket, hogy azt bármilyen zöldségre és gyümölcsre kiterjesszék. Tavaly körülbelül 500 diák és 7 tanintézmény kapcsolódott be az akcióba – tette hozzá Felicia Ionescu. Iolanda Cătitean, országos koordinátortól pedig megtudtuk, Maros megye tagja a legaktívabb megyéknek országszinten, ami a közérdekű és önkéntes tevékenységeket illeti.

Share this post

PinIt
scroll to top