Aeroclubból ipari-technológiai park

Most már biztos: a Szabadság utcai Aeroclubnak költöznie kell, mégpedig 30 napon belül. Hogy hová? Valószínűleg Nyárádtőre, a jelenlegi katonai gyakorlótér mellé. És miért? Azért, mert a frissen megkapott területen az önkormányzat ipari-technikai parkot létesítene. Habár a tervben a végső szó a Kormányé, a Polgármesteri Hivatal már megkezdte a szükséges előkészületeket az építkezéshez.

Maria Cioban, az önkormányzat titkára úgy nyilatkozott, mivel az Aeroclub területe az önkormányzat fennhatósága alá került, így annak költöznie kell, a Polgármesteri Hivatal két éven belül olyan gyakorlópályát biztosít a klubnak, amely szakmailag és a felszereltség szempontjából is megfelelő lesz a további tevékenységhez. Valószínűleg ezt Nyárádtőn hozzák majd létre, de tervben van az is, hogy esetleg az Azomaros ülepítőjének helyét alakítsák át repülőtérré – tette hozzá Cioban.

Ami a költségeket illeti, úgy az Aeroclub új székhelyének, mint a parknak a létrehozására, az önkormányzat a közeljövőben végez majd erről szóló felméréseket és számításokat.

A marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal 96 hetkárnyi területtel gazdagotott (ismét), amely tartalmazza a kifutópályát, valamint az Aeroclubhoz tartozó épületeket. Ezek többsége betonból és téglából épült, de akad közöttük fém-szerkezetű is. Hogy mi lesz a sorsuk, azt majd később döntik el az illetékesek.

Share this post

PinIt
scroll to top