Akár bérelt repülővel is utazhatunk

A marosvásárhelyi repülőtér új szolgáltatással állt elő: ha sürgős teendőink megkívánják, akár repülőt vagy helikoptert is bérelhetünk.

Mivel a járművek bérleti díja nem olcsó, elsősorban az üzletemberektől várják, hogy éljenek a lehetőséggel – nyilatkozott Ştefan Runcan, a Transilvania repülőtér igazgatója. Hozzátette: „Folyamatosan azon vagyunk, hogy a repülőtér forgalmát növeljük. De nem csak a menetrend szerinti légiközlekedést igyekszünk fejleszteni, hanem a magánrepülésben is megpróbálunk előre lépni” – segítséget nyújtva ugyanakkor azon ügyfelek számára, akik rövid idő alatt szeretnének különböző desztinációkra eljutni.

Két kisrepülőt szállítottak e célra a marosvásárhelyi repülőtérre, a bemutatón pedig jelen volt Howard Scaife, angol lapszerkesztő is. Scaife néhány éve Romániában él, és az az elsődleges feladata, hogy az erdélyi idegenforgalmi lehetőségeket Angliában népszerűsítse. A szakember szerint „Romániában nagyon gyenge a közúti infrastruktúra, nem lehet úgy autózni, mint Nagy Britanniában. Nagyon nehéz turistaként bejárni Romániát. Repülővel lényegesen könnyebb.” – állítja.

Tény, hogy repülés amellett, hogy egyedi élményt nyújt, rengeteg időt is megspórol nekünk, viszont az árak miatt feltehetőleg kevesen engedik majd meg maguknak az effajta utazást. Egy órányi repülőzésért ugyanis több mint 1000 eurót kell fizetni, ehhez pedig hozzáadódnak az egyéb reptéri illetékek is.

Forrás: tvmures.ro

Share this post

PinIt
scroll to top