Akár ingyenes fogászati ellátás a Fogorvosi Kar székhelyén

A marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Fogorvosi Karának székhelyén működő, korszerűsített fogászati központ Románia és Európa egyik legmodernebb rendelője. Az egyetem vezetősége pedig úgy tervezi, a központot nemcsak az egyetemisták, hanem a páciensek rendelkezésére is állítja.

Itt bárki igénybe veheti a fogászati ellátást, a város magánrendelőihez képest sokkal olcsóbban. Sőt, hogy a nyugdíjasok ingyenes kezelésben részesülhessenek, az egyetem az Egészségügyi Biztosítóházzal készül szerződést kötni e célból.

A 4000 négyzetméteres fogászati központ körülbelül egy éve működik már az Orvosi Egyetem hatásköre alatt – tájékoztatott Constantin Copotoiu, az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem rektora. 2006-ban indultak a korszerűsítési munkálatok. Európai projektről van szó, amelynek megvalósítása abban az időben 5 millió eurós összeget jelentett. A cél elsősorban az volt, hogy helyet biztosítsanak a kar hallgatóinak a kötelező szakmai gyakorlatok elvégzésére. A külföldi megoldásokról példázott teremből pedig valóságos fogászati poliklinika született – nyilatkozta a rektor.

A hallgatók is elégedettek a feltételekkel: a korszerű fogászati felszerelés, a praktikus térkihasználási megoldások, az oktatáshoz szükséges anyagok és eszközök mind hozzájárulnak a jó szakemberré váláshoz.

Share this post

PinIt
scroll to top