Aláírták a Marosvásárhely és Aranyosgyéres közötti autópálya építkezési engedélyének előzetes egyezményét

Aláírták csütörtökön a Marosvásárhely és Aranyosgyéres közötti autópálya építkezési engedélyére vonatkozó előzetes egyezményt, tudósít az Erdély FM. Ciprian Dobre, a Maros Megyei Tanács elnöke elmondta, a következő lépésben az Országos Útügyi Vállalatnak meg kell szereznie az összes véleményezést és engedélyt, amelyet az területrendezési bizonylat ír elő a beruházás megvalósításához, ezt követően bocsátják ki a tényleges építkezési engedélyt.

autopalya-epites

A tanácselnök bízik benne, hogy év végéig kiírják és le is zárják a munkálatok kivitelezésére meghirdetett versenytárgyalást. Ciprian Dobre szerint az autópálya projekt lesz a legnagyobb építkezési beruházás a megyében a következő két évben, a becslések szerint a beruházás értéke meghaladja a 300 millió eurót.

Az Országos Autópálya és Útkezelő Társaság (CNADNR) csütörtöki tájékoztatása szerint egyébként idén összesen 93,1 km autópálya készül el Romániában 2,65 milliárd lejből. Jövőre pedig 194,8 km sztráda kivitelezését tervezik az erre a célra előirányzott 3,96 milliárd lejből.

Idén a tervek szerint a Nagylak-Arad autópálya két, a Temesvár–Lugos, a Szászváros–Nagyszeben és a Bukarest–Ploieşti sztráda egy-egy szakasza készül el.

Share this post

PinIt
scroll to top