Alakul a Belvedere lakónegyed

Annak ellenére, hogy az építkezés egy helyben tappog, a városi önkormányzat máris leszerződte azt a céget, amely a külső és belső munkálatokat fogja a tömbházakon elvégezni. A Polgármesteri Hivatal több mint 1 millió lejes összeget szán a lakónegyed 4 tömbházának véglegesítésére. A versenytárgyalást egy marosvásárhelyi vállalat nyerte.

ANL-s tömbházakról van szó, összesen négyről, amelyből kettő jövő hónap végére fel is épül. Ezeknek a külső és belső munkálatait végzi majd el a nyertes cég. A tömbházak együtt 80 lakrésszel rendelkeznek, amelyeket főleg fiataloknak szánnak – nyilatkozta Bako Attila, a Polgármesteri Hivatal Vagyoni Osztályának végrehajtó igazgatója.

Ha netán mégsem végeznének az építkezéssel, a két vállalat attól még tud párhuzamosan dolgozni – egészítette ki Rodica Fărcăşan, a Polgármesteri Hivatal Beruházási Osztályának főnöke.

Az ANL-s tömbházak lakrészeire nagy a kereset: 850 feletti a máig benyújtott kérések száma. Ennek értelmében további 6 tömbház építését tervezik, a Raktárak, illetve a Március 8 utcákban.

Ami a bérleti díjakat illeti, az egy szobás lakrészek bérlése körülbelül 60 lejbe, a két szobásoké pedig 90 lejbe kerül, havonta.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top