Állásbörze Marosvásárhelyen

A Maros Megyei Munkaerő-ügynökség e hónap végén, azaz április 27-én szervezi meg az állásbörzét Marosvásárhelyen. A munkakeresők figyelmébe ajánlott eseményt Segesváron és Dicsőszentmártonban is megtartják, ugyancsak aznap, vagyis április 27-én – értesít Reghina Fărcaş, a megyei munkaelosztó igazgatója.

Az állásbörzét Marosvásárhelyen a „Mihai Eminescu” Ifjúsági Házban szervezik, Segesváron és Dicsőszentmártonban pedig a munkaelosztó kirendeltségeinek székhelyén. A rendezvényen minél több munkáltató és álláskereső jelentkezését várják.

Amennyiben a munkáltatónak nem sikerül megfelelő embert találnia az általa meghirdetett munkakörre, lehetséges a személyek speciális kiképzése. Ebből a szempontból, úgy a kereskedelmi egységeknek, mint az érekelteknek is előnyös a részvétel – magyarázta Reghina Fărcaş.

Maros megyében, a munkanélküli segélyre jogosultak 6%-a vesz részt szakmai továbbképzéseken. 2012. márciusában a Maros Megyei Munkaerő-ügynökség 14 ezer 889 munkanélkülit tartott nyilván, a munkanélküliségi ráta pedig 6 %-os volt. Reghina Fărcaş szerint, 2012. februárjához képest, márciusban 1800 állásnélkülivel számoltak kevesebbet a megyei regiszterekben.

Foto: adevarul.ro

Share this post

PinIt
scroll to top