Álom-szilveszter itthon vagy külföldön?

Annak ellenére, hogy a megyében a nyaralók már szeptemberben elkeltek, mégis akad pár ajánlat azok számára, akik az Újévet a megye domb- vagy hegyvidékein köszöntenék.

Déda-Bisztra, Ratosnya vagy Palotailva – csak néhány azon Maros megyei települések közül, amelyek örökös célpontjai a hegyekben szilveszterezni vágyó társaságoknak. És mivel idén a december 31.-e pénteki napra esik, ez újabb kitűnő lehetőséget kínál egy meghosszabbított, mulatással és kirándulással egybekötött pihenésre.

Sokan ki is használták már a naptár okozta előnyöket, és le is foglalták még szeptemberben a nyaralókat az újévköszöntésre. Fő kritériumokként a saját hőközpontot, felszerelt konyhát és a sokágyas szobákat vették figyelembe. Hiába nőnek duplájára a bérlési árak az év utolsó napjain, fejenként az összeg úgyis csekély marad: 100–200/fő. Körülbelül 500 euróért lehet tehát egy házat bérelni egy hétvégére, 20 fős csoport számára, szilveszterkor – világosít fel Matei Gârbov, Déda-bisztrai nyaralótulajdonos.

Annak ellenére, hogy a kérés jóval meghaladja a kínálatot, mégis akad néhány kiadatlan nyaraló a megyében. A szerencsések pedig 3500 lejért (ami alkudható) egy egész hétvégét a természetben tölthetnek – egészíti ki Andreea Poptămaş, egy palotailvai kiadásra váró házikó adminisztrátora.

Ha viszont messzebb vágynánk, mint megyénk határai, a szakemberek külföldöt ajánlják. Ausztriában például nemcsak a programok, hanem az árak is jóval kedvezőbbek, mint itthon. Románia piacán ugyanis kétszer annyiba kerül a szilveszteri mulatozás, mint a határon túl. Csak a Prahova völgyében például 500 euró/fő a díj, míg külföldön ez az összeg akár a felére is csökkenhet.

Share this post

PinIt
scroll to top