ANL-s lakásba költözhetett a kommunista rezsim kiszolgálója Marosvásárhelyen

Fiataloknak szánt lakásba költözhetett Hajdu Győző Victor, az egykori Igaz Szó kommunista pártlap főszerkesztője Marosvásárhelyen – írja a Krónika című napilap szerdai számában.

A Krónika által a kommunista diktatúra egyik leghűségesebb kiszolgálójának nevezett, 82 éves Hajdu Győző Victor és felesége hosszas pereskedés után költöztek ki a Marosvásárhely belvárosában ingyen kapott emeletes házukból.

A város önkormányzatának jóvoltából most a Belvedere lakónegyedben, a romániai Országos Lakásügynökség (ANL) által épített tömbházak egyikében jutott egy kétszobás bérlakáshoz a Hajdu házaspár. Rajtuk kívül szinte csak 35 évesnél fiatalabbak vehették át kedden első lakásuk kulcsát, évek óta tartó várakozás után.

A romániai kommunista rendszer 1989-es bukása után a Hajdu házaspár számos alkalommal kérvényezte az általuk lakott, államosított lakás megvásárlását. A város akkori polgármestere, Fodor Imre nemet mondott az eladásra. Az 1990 utáni törvények értelmében a bérlő olcsón juthatott az általa lakott ingatlanhoz. Időközben az államosítás előtti tulajdonos pert indított háza visszaszerzése érdekében. Miután visszakapta belvárosi házát, eladta azt. Az új tulajdonos nyomban felszólította Hajduékat, hogy hagyják el a házat, de ők csak kedden költöztek ki.

MTI

Share this post

PinIt
scroll to top