Április 15-től új helyszínen nyit az Ócskapiac

Ezentúl a Sziget utcában kell keresni az ócskapiac néven elhíresült vásárt a Maros hídja környékén. A helyi hatóságok ugyanis úgy döntöttek, a vasárnapi piacot új helyszínre költöztetik, a helybéliek kérésére.

Az Egyesülés és Kárpátok negyed közötti folyótöltésen helyet kapó vásáron rengeteg ember meg szokott fordulni, ami igencsak zavarta az ott lakókat, akik többször is panaszt tettek az önkormányzatnál, hogy orvosolják a problémát.

Az önkormányzat képviselői sürgősségi intézkedésként költöztették el a piacot, az új helyszín pedig a Trans-sil stadion parkolója lesz – nyilatkozta Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere. Ott a hely is elég nagy ahhoz, hogy az árusok és a vevők kényelmesen elférjenek, ráadásul a terület takarítása is sokkal könnyebb folyamat lesz – magyarázta a városfő.

Mi több, az ócskapiac elköltöztetése újdonságokat is hoz majd a helyi termelőknek: akik ugyanis fel tudnak mutatni olyan okiratot, mely szerint az eladásra bocsátott új termékeiket ők gyártották, nem kell adót fizessenek – tette hozzá Florea, aki azt szeretné, ha ez a piac továbbra is a marosvásárhelyieké, Maros megyeieké legyen, helybéli kereskedőkkel.

Továbbá, szabályzatot is bevezetnek az ócskapiac működésébe, amelyet ha nem tartanak be az árusok, kizárják őket a piac területéről – árulta el a polgármester, aki szerint nem lesz többé ócskapiac, hanem egy civilizált, higiénikus, tiszta vasárnapi piac nyílik a Sziget utcában.

A Maros parti vásár a stadion parkolójába való elköltöztetése nem fogja érinteni a sportkedvelők mozgásszabadságát, ugyanis délelőttönként amúgy sincsenek meccsek, délutánra pedig már mindent rendberaknak a környéken – biztosított végül Dorin Florea. A tervek szerint, vasárnaponként a személygépkocsiforgalmat reggel 7 óráig engedélyezik a Sziget utcában, ezt követően azt sorompókkal szabályozzák majd, a vásár végéig.

Share this post

PinIt
scroll to top