Áprilisban megnyílik a Sportkomplexum

A legfrissebb hírek szerint ezt ígérik az illetékesek. Az Oktatási Minisztérium ugyanis finanszírozni fogja a projektet, hogy idén tavasszal mindenképpen átadhassák a városnak a Sportcsarnok mellett épülő Sportkomplexumot.

A határozatról az oktatási miniszter, Daniel Funeriu értesítette a városvezetőket, egy nekik címzett levélben. A tárcavezető úgy nyilatkozott, az idei költségvetést úgy állították össze, hogy biztosan jusson a műjégpálya munkálatainak befejezésére. Ugyanakkor hozzátette, előterjeszti a Kormánynak, hogy a komplexum az átadás után a város fennhatósága alá kerüljön.

Dorin Florea polgármester nem leplezte örömét a levél tartalmának elolvasása után. Kijelentette, ha a minisztérium nem finanszírozta volna a munkálatokat, akkor az önkormányzat tette volna meg az utolsó lépést a komplexum elkészítésében. A múlt hónapban megszervezett jégkorong-bajnokságon ugyanis ígéretet tett a résztvevőknek és a sport kedvelőinek, hogy ha másnak nem sikerül finanszírozni az építkezést, akkor a Polgármesteri Hivatal vállalja majd a csarnok befejezését. Hozzátette, a sportkomplexum és a műjégpálya megnyitása kulcsfontosságú a város életében.

Ami a pénzügyeket illeti, az állam eredetileg 20 millió lejt fektetett bele a csarnok felépítésébe. 2010 őszén azonban újabb 5,5 millió lejt utaltak át a komplexum befejezéséhez. És mivel ez még mindig nem elég, további 1 millióra saccolják a hátramaradt munkálatok értékét, amelyet a tervek szerint az Oktatási Minisztérium áll.

Ha pedig elkészül végre a Sportkomplexum, a rengeteg sport mellett 2000 személynek adhat férőhelyet, és akár koncertek, nemzetközi sportversenyek és műkorcsolya-bajnokságok színhelyéül is szolgálhat.

Share this post

PinIt
scroll to top