Asterix és Obelix az OlimPIAn….MMDSZ DIÁKNAPOK 2010

Idén május 5-8. között kerül sorra, már tizenharmadik alkalommal a Marosvásárhelyi Diáknapok és Diákfesztivál a Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség szervezésében.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő rendezvény évről évre nagyobb népszerűségnek és érdeklődésnek örvend, egyre nagyobb tömeget mozgat meg, így jogosan állítható, hogy a Diáknapok minden egyetemi év legkedveltebb szórakoztató jellegű rendezvénye.

A program célközönsége az egyetemista diákok, illetve azok akik legtöbb egy éve fejezték be egyetemi tanulmányaikat, jelentkezhetnek Marosvásásárhelyen, vagy más egyetemi központban tanuló diákok.

Idén a nagy érdeklődésnek köszönhetően 36 csapattal fog zajlani a Diáknapok, ami körülbelül 1200-1300 résztvevőt jelent. A szervező csapat ismét megpróbál kitenni magáért, a megszokott, hagyományos próbák mellett, nem kevés meglepetés van a szervezők tarsolyában.

A programról elöljáróban annyit, hogy május 5.-en a városközpontból indul a parádés felvonulás, még aznap délután bemutatkoznak a csapatok egy-egy kisfilmmel, késő este pedig a már hagyománnyá vált táncverseny kerül sorra az Apollo clubban.

Csütörtökön, 6.-án sportrendezvényeknek ad otthont a Week-End telep, este kincset kereshetnek a csapatok, majd éjnek idején, ügyességi próbákon bizonyíthatnak.

Pénteken folytatódnak a sportrendezvények döntői, majd csapatjátékok következnek.

A rendezvény szombat este ünnepélyes Gálával és a résztvevők díjazásával zárul.

Share this post

PinIt
scroll to top