Átadták a felújított Cuza Voda utcai napipiacot

Az elmúlt időszakban történt karbantartási munkálatok után, ma reggel adták át újra az eladásnak a Cuza Vodai napipiacot. A fémszerkezetű és üvegszálas tetőzet alatt, 210 asztalon árulhatják termékeiket a kereskedők.

Vasile Filimon, a marosvásárhelyi Piacok Adminisztrációjának igazgatója úgy nyilatkozott, a beruházás értéke közel 1 millió lej. Ennek értelmében pedig kijelenthetjük, hogy a Cuza Voda utcában lévő piac a város legmodernebb piaca – véleményezett.

Az igazgató hozzátette, amellett, hogy az eladási teret teljes mértékben korszerűsítették, a piac középpontjába egy pihenőhelyet is létesítettek, ahol az emberek leülhetnek beszélgetni, kikapcsolódni vagy csak szusszanni egyet a bevásárlás után.

Vasile Filimon azt is elárulta, hogy mától a Cuza Vodai piac 100%-ban eleget tesz az uniós követelményeknek úgy a higiénia, mint a felszerelés szempontjából.

A felújítások sora ezzel nem ér véget: a napipiac modernizálása csupán az első lépés volt a korszerűsítési munkálatok sorozatában. A közeljövőben ugyanis minden lakónegyed piacát felújítják, az uniós standardok szerint. Két heten belül megkezdik a meggyesfalvi negyed piacának a rendbetételét, majd minden marosvásárhelyi piacot hűtőberendezésekkel látják el, az áru minőségének megőrzése érdekében.

Share this post

PinIt
scroll to top