Átadták a Megyei Sürgősségi Kórház felújított osztályait

A marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórházban összesen öt korszerűsített szakosztályt adtak ma át, a délelőtti órákban: a kórház I.-es és II.-es számú Sebészet, Ortopédia, Plasztikai Sebészet, valamint a Nőgyógyászat osztályait.

A felújítási munkálatok során, az osztályok területi átrendezését hajtották végre, a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság által előírt szempontok szerint. Ami a berendezéseket és eszközöket illeti, valamennyi megfelel az Európai Unió szabályozásának.

A munkálatok három hónapon keresztül zajlottak, azok összértéke pedig megközelíti a 3 millió 700 ezer lejt, amelyet az Egészségügyi Minisztérium finanszírozott az intézménynek. Ugyanakkor, korszerűsjtették az orvosi berendezéseket, gépezeteket is, amelyek összértéke meghaladja a 7,6 millió lejt.

A felújításokat követően, a beutalt páciensek uniós követelményeknek megfelelő egészségügyi ellátásban részesülnek. Továbbá az egészségügyben dolgozók munkáját is megkönnyítették azzal, hogy a műtőszobákat modernizálták és korszerű felszereléssel látták el.

A ma, december 13-án lezajlott átadáson, a szakosztályok főorvosai mellett, jelen volt az egészségügyi miniszter két személyes tanácsosa, Kinizsi Zoltán és Vass Levente, valamint a Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, dr. Florin Gomotârceanu is.

Share this post

PinIt
scroll to top