Átadták a Multinvest csoport stratégiai központjának második épületét

Marosvásárhelyen egy újabb nagyszabású beruházás átadására került sor a Cukorgyár utcában. A Multinvest Group által nemrégiben befejezett és átadott stratégiai beruházás első épülete, az IncubCenter után, a Hampton by Hilton Hotel épületének átadására került sor, melynek működtetője a nagy múltú, nemzetközi standardoknak megfelelő szolgáltatásokat nyújtó és nagy elismerésnek örvendő Hilton csoport. A nagy fontosággal bíró beruházás a Multinvest Group finanszírozásával, illetve 35%-ban a Pro Economica Alapítvány által folyósított támogatásnak köszönhetően valósult meg. Ez a fejlesztés egy újabb mérföldkőnek számít a stratégiai központ, Marosvásárhely, valamint a régió gazdasági életének fejlődésében.

Átadták a Multinvest csoport stratégiai központjának második épületét

A Hampton by Hilton Hotel a Dózsa György utcai Multinvest Business Center 2 irodaház és a szomszédos üzletkomplexum gyalogos járdaszakaszán helyezkedik el, közúti megközelítése a Cukorgyár és a Turzii utcákból lehetséges.

A földrajzi elhelyezkedés nagyon kedvező azok számára, akik üzleti út céljából látogatnak Marosvásárhelyre, hiszen könnyen megközelíthető a repülőtérről, vonatállomásról, illetve a gépjárművel érkezők számára is. A közelben levő üzlet és irodaház-komplexum, az IncubCenter, a magánklinika hálózat, a vendéglátó egységek szinte minden területen kiszolgálják a látogatókat. Ugyanakkor ideális hely az üzleti-business beruházások megteremtésére, annak érdekében, hogy egy erős üzleti központot alakítsunk ki Marosvásárhely számára, mely egy új ipari, digitalizációs business központja is lehet a városnak.” – fogalmazott Gogolák-Hrubecz Zsolt, a Multinvest Group társtulajdonosa.

Átadták a Multinvest csoport stratégiai központjának második épületét

Az 5000 négyzetméteres hasznos felülettel rendelkező épület 6 emelettel és egy földalatti parkolóval rendelkezik.

A beruházás összértéke megközelítőleg 11 millió euró. A szálloda épülete a komplexum épületeihez hasonlóan innovatív fém-gerendákkal, monolit vasbeton falakkal, előre gyártott hibrid szerkezettel készült, és magas hőenergetikai mutatókkal rendelkező ventilált homlokzatot kapott. A Hilton csoport arculati kézikönyvének megfelelően, kizárólag minőségi és jóváhagyott anyagokkal, illetve beszállítókkal dolgoztunk. A Hilton csoportra jellemző rendkívül magas minőséget elváró projektmenedzsment csapat felügyeletével elkészült épület beruházási költsége kétszerese a közvetlen mellette elhelyezkedő, külsőleg hasonló Incubcenter épülettel. Ezt a Hilton Hotel által igényelt teljes, kulcsrakész és bebútorozott, valamint a működéshez szükséges teljes gépesítés, felszereltség, kiegészítők, IT- és biztonsági rendszerek beszerzésének szükségessége eredményezte. A teljes beruházási költségből megközelítőleg 67% az épület költsége, és 33% a benne levő összes berendezés költsége.” – fejtette ki Gogolák-Hrubecz Margit, a szállodaépület projektmenedzsere, aki közel 30 éves építkezésben szerzett tapasztalattal rendelkező, okleveles építőmérnök, a Multinvest Group társtulajdonosa.

Átadták a Multinvest csoport stratégiai központjának második épületét

A „Hampton by Hilton Marosvásárhely” projekt építési engedélyét 2020. december 31-én adták ki, az építési munkálatok pedig 2021. áprilisában kezdődtek el, és 2023. május 24-én fejeződtek be.

A Pro Economica Alapítvány által támogatott beruházás, a Magyar Kormány Erdélyi Gazdaságfejlesztési Programja segítségével valósult meg. Az Alapítvány gazdaságfejlesztési stratégiája két fő fejlesztési célterületet határoz meg: a mezőgazdaságot és turisztikát. Ezen két gazdasági ágazat integrált fejlesztése, véleményünk szerint egy fenntartható, hosszútávú fejlődés garanciája tud lenni a térségben. Egy nemzetközi brand, a Hampton by Hilton szállodának a létesítése Marosvásárhelyen, ennek a célnak megfelelt, ezért öröm számunkra is, hogy megvalósulhat. Mi nagyon bízunk a helyi vállalkozóink erejében és kitartásában, ezért abban is, hogy a most megnyíló szálloda sikeres, és a város, valamint a térség számára is meghatározó vállalkozás lesz.” – mondta Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány elnöke.

A Hampton by Hilton Hotel a város történelmi és kereskedelmi központjától tíz percre található. A szálloda teljes kapacitása 115 szoba, ahol modern és elegáns hangulatú, teljes felszereltségű szobákkal várják a vendégeket.

Átadták a Multinvest csoport stratégiai központjának második épületét

„A négy csillagos szállodánk kényelmes szobái tökéletesen megfelelnek mindazoknak, akik üzleti útjuk idejére keresnek teljeskörű szolgáltatást, de a vakációzni vágyók számára is rendelkezünk családi típusú szobákkal. A földszinten található bár, recepció, lobby, étkező és HUB, valamint egy modern, eklektikus hangulatú tárgyalóterem, amelyek mind a vendégek kényelmét szolgálják. Ezen felül az alagsori parkolóban biztonságban tudhatják gépjárműveiket, illetve fitness termünket is igénybe vehetik, akik kikapcsolódni szeretnének. – mutatta be a szolgáltatásokat Siklódi Huba, a Hampton by Hilton Hotel kinevezett szállodaigazgatója.

A Hampton by Hilton Hotel egy stratégiai beruházás második épülete, amely mellett hamarosan egy magánklinika építése is befejeződik.

Share this post

PinIt
scroll to top