Az „Europa” Gimnázium diákjai iskola nélkül maradhatnak

A Megyei Tanács elhalasztotta az iskola épületének megvásárlását, a polgármester figyelmeztetésének ellenére. Dorin Florea ugyanis felhívta a tanácsosok figyelmét arra, hogy a „Caritatea” Egyesület tulajdonában lévő épületet bármikor eladhatják valaki másnak, és a jelenleg ott tanuló diákok akár iskola nélkül is maradhatnak.

Az épületet 685000 euróra értékelték fel, amelyet három részletben kellene törleszteni: az elsőt a szerződés megkötésekor, a másodikat a 2010-es év végéig, a harmadikat pedig – 7%-os kamattal megpótolva – 2011. június 30.-ig. A tanácsosok viszont nem értettek ezzel egyet, úgy döntöttek, tárgyalnak még az iskola megvásárlásáról és annak áráról.

Kolozsvári Zoltán tanácsos szerint nem volna racionális a mostani üzletkötés, mivel nagyon nagy pénzösszegről van szó, közel egy millió euróról – eredetileg az ingatlanért 950000 eurót kért a „Caritatea”. Dorin Florea polgármester azonban másképp gondolkozik: az egyesület bármikor megkötheti az üzletet egy másik befektetővel, ha a Tanács vacillál.

A befektető pedig vagy kitessékeli a diákokat az épületből, vagy akkora összeget szab meg bérként, amelyet a Hivatal képtelen volna kifizetni. A városfő hozzátette: reméli, hogy a Tanács következő ülésén megszületik az igenlő döntés az épület megvásárlása felett.

Slavic Andrea

Share this post

PinIt
scroll to top