Az alpolgármester is vitába szállt tegnap a Megyei Tanács elnökével

Claudiu Maior, Marosvásárhely alpolgármestere egy földterület miatt veszett össze Lokodi Edit Emőkével, a Maros Megyei Tanács elnökével tegnap, a Megyei Tanács ülésén. Az alpolgármester lopással vádolta meg a tanácselnököt.

A botrány már pár nappal ezelőtt elkezdődött, amikor Maior azzal a nyilatkozattal állt az újságírók színe elé, hogy az önkormányzat elsőízben elnyerte a Maros Megyei Sürgősségi Kórház körüli földterületet, amely egyébként jogvita tárgyát képezte a Megyei Tanács és a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal között.

Claudiu Maior ugyanakkor felhívta Lokodi figyelmét is arra, ne szándékozzon óvást benyújtani a bírói végzés ellen, és ne is ellenkezzen azon projektek megvalósítása ellen, amelyeket az adott területen kiviteleznének. Máskülönben az önkormányzat nyilvánosan is lopással fogja vádolni a Megyei Tanács vezetőségét. Pontosabban, ha Lokodi megakadályozza, hogy az adott területen megépítsék a terelőutat és a kórház körüli parkolókat, a Polgármesteri Hivatal ezt a feliratot függeszti ki a zónában: „Ezt a földterületet a Megyei Tanács elnöke lopta el” – hangzott el akkor a fenyegető bejelentés.

Lokodi Edit Emőke azonban nem hagyta szó nélkül Claudiu Maior fenyegetését. A megyei tanácselnök azzal védekezett, az érintett területet a Román Állam adományozta a Megyei Tanácsnak, a Polgármesteri Hivatalnak pedig semmi köze nincs és nem is volt ahhoz. Végeredményben, az önkormányzatnak nem lehetnek elvárásai olyan javak felett, amelyek a kezdetek kezdetétől nem tartoztak hozzá. A tanácselnök hozzátette, amennyiben a kormány döntését törvénytelennek tekintik, a Polgármesteri Hivatal akkor sem lehet a terület tulajdonosa, hiszen az visszakerülne eredeti birtokosához, vagyis az államhoz – magyarázta Lokodi.

A Megyei Tanács vezetője azt is kihangsúlyozta, természetesen megtámadja a bírói végzést, már csak azért is, mert a perben eddig a Megyei Tanács került ki győztesnek. Lokodi úgy folytatta, nem ijed meg az alpolgármester vádjaitól, ugyanis ő nem lopott senkitől még egy centiméternyi földet sem. A területet egy hatalmas projekt kivitelezésére szánták, egy Regionális Kórházat szeretnének arra megépíteni, és az lesz törvénytelen, ha a bíróság az önkormányzatnak ítéli oda a területet, holott a Megyei Tanács nem a Polgármesteri Hivataltól, hanem az államtól kapta azt – részletezte Lokodi.

Share this post

PinIt
scroll to top