Az Azomaros szakszervezete tiltakozásra készül

azomuresA Maros Megyei Szabad Szakszervezetek, a CNSLR kirendeltség, valamint az Alternativa 2002 Azomaros szakszervezet képviselői tiltakozóakcióra készülnek. A megmozdulást április 29-én, hétfőn tervezik, 14 és 16.30 óra között, a Prefektúra épülete előtt.

A tagok az Azomaros vegyikombinát jelenlegi vezetősége ellen tiltakoznak, ugyanis nem értenek egyet a régi, korszerűtlen felszerelések karbantartásának a leosztásával.

„Véleményünk szerint ez az eljárás a munkahelyek elveszítését vonja maga után, és valódi veszélyt teremthet az alkalmazottak és a környezet számára.” – nyilatkozták a szakszervezeti képviselők. Hozzátették, a műtrágyagyár vezetősége azelőtt óhajtja megejteni a munkaleosztást, hogy korszerűsítené a berendezéseket, és végrehajtaná a környezetvédelmi engedélyben előírt beruházásokat. Ezeknek a megvalósításoknak ugyanis hatásuk van az üzem időtálló és minőségi működésére, valamint a környezetre.

A szakszervezet tagjai arra szólítják fel az üzem új vezetőit, mielőbb lássanak hozzá a tervek kivitelezéséhez, amelyek felől ígéretet tettek úgy  helyi hatóságoknak, mint a lakosságnak. A környezetvédelmi engedélyben előírt határidő 2015. december 31., de ezen belül vannak olyan beruházások, amelyeket máig már pontra kellett volna tenni – vélik a szakszervezeti képviselők.

A tiltakozóakcióra közel 1200 személy részvételét várják.

Forrás: citynews.ro

Share this post

PinIt
scroll to top