Az Erdélyi Magyar Néppárt Erdélyszerte hozzálátott a takarításhoz!

Takarítási akcióval indította kampányát az Erdélyi Magyar Néppárt. Megtisztítjuk Erdélyt mottóval olyan közhasznú tevékenységeket szerveznek egész Erdélyben, amelybe mindenki bekapcsolódhatott, és tehetett valamit környezetéért, településéért.

Mi nem ingyenkoncertekkel, fesztiválokkal és gulyásfőzéssel szólítjuk meg a közösséget, hanem olyan tevékenységeket szervezünk, amelyek a választópolgárok valós igényeit veszik figyelembe. Első körben környezetünk megtisztítását láttuk fontosnak, mert gondozott, ápolt környezetben szivesebben él az ember, áll az Erdélyi Magyar Néppárt szerkesztőségünkbe elküldött közleményében.

Május 11-13-a között Maros megye 28 települését tisztítottuk meg jelöltjeinkkel és szimpatizánsainkkal. Tapasztalatok szerint, a legelhanyagoltabbak a sirkertek, így a legtöbb helyen a temetőkben gyűjtöttük össze a szemetet, vagy folyó- és patakpartok egy szakaszát takarítottuk ki. Jutott energia iskola- és óvodaudvarok, faluközpontok, világháborús emlékművek megtisztítására is. Szovátán három lakónegyedben munkálkodtak a Néppárt jelöltjei, a Petőfi Sándor, a Mihai Eminsecu és a Virág negyedekben 15 zsák szemetet gyűjtött össze 5 önkéntesünk. Marosvásárhelyen május 13-án, vasárnap Kőrösi Csoma Sándor szobra körüli parkot alakítottuk át. Az elhanyagolt közterületet olyan parkká alakítottuk, amely mintaként szolgálhat majd más ilyen létesítmények kialakításához. Összegyűjtöttök a szemetet, felgereblyéztük a gazt, virágokat és két csíráztatott diót is elültettünk – áll a közleményben.

Megyeszerte összesen kb. 100 személy kapcsolódott be a programba, és áldozta szabadidejét környezete szebbé tételére. Megtisztítottak 11 temetőt, lemeszelték közel 100 fa törzsét, összegyűjtöttek 100 zsák szemetet, letört elszáradt faágakat valamint több szekér gazt és építkezési törmeléket szállítottak el.

Az Erdélyi Magyar Néppárt számára mindez azt bizonyítja, hogy érteles munkára igény van, az embereket érdekli közvetlen környezetük helyzete, és a közösségben végzett tevékenység megtartó erővel bír – mi ennek szellemében szeretnénk a továbbiakban is dolgozni.

Közlemény

Share this post

PinIt
scroll to top