Az erőszakos szülőket felfüggesztették állásaikból

A szociális gondozók, akik szombaton este kegyetlenül megverték a felügyeletük alatt lévő 10 éves kisfiút, elveszítik állásaikat. A hatóságok felfüggesztették őket a funkcióikból amíg a nyomozás tart, azonban annak lezárultakor az alkalmazottakat elbocsátják.

Mint kiderült, a szülők április 14-én, szombaton este a gondviselésük alatt lévő kisfiút azért bántalmazták fizikailag, mivel a gyerek egy gázvezetékre ágaskodva figyelte a szomszéd helyiségben tartózkodó lányokat.

Schmidt Lóránd, a Maros Megyei Szociális Gondozói és Gyerekvédelmi Igazgatóság igazgatója úgy nyilatkozott, a gyereket semmiképp sem lett volna szabad ily módon kezelni. Ezért a két gyámszülő munkaszerződését felbontják. Habár a gondozók először azt vallották, csak fülön cibálták a gyereket a tette miatt, a videón világosan látszik, hogy annál sokkal többről volt szó.

Az igazgató hozzátette, a bántalmazott kiskorú nem egy könnyű eset. Többször is botrányba keveredett a lakókkal a családi ház falain belül. Kissé bajos környezetből származik, ezért is energikusabb és követ el több csínytevést. Viszont még egy gyerek, és semmiképp sem bánhatnak így vele – következtetett Schmidt.

Mint ismert, a 10 éves kisfiút az ortodox húsvét szombatján ütlegelték a sgyámzülei, az esetet pedig egy amatőr videós lencsevégre kapta. Az erőszak következménye az lett, hogy a szülőket egyelőre felfüggesztették állásukból, a gyerek pedig más gondozók felügyelete alá kerül.

Share this post

PinIt
scroll to top