Az Európai Film Fesztiválja Marosvásárhelyen

Május 26. és 29. között kerül sor az országos Európai Film Fesztiváljára Marosvásárhelyen. Az öt romániai városban megszervezett rendezvény utolsó házigazdája Marosvásárhely lesz, amelyet Brassó, Bukarest, Jászvásár és Temesvár előz meg.

A nevezetes európai producerek alkotásait az Ifjúsági Házban vetítik a nézőknek, akik többek között a városunkban is forgatott Bibliotheque Pascal című magyar produkciót is megtekinthetik.

Kizárólag európai filmeket mutatnak be a nagyérdeműnek a rendezvény kapcsán, és akár az is elmondható a fesztiválról, hogy a teljes kontinenst lefedi, ami a kínálatot illeti. Ennek értelmében több belga, horvát, szerb, magyar, román, spanyol, izraeli és török rendező alkotása villan majd fel a mozivásznon.

A legnevezetesebbek közül megemlítenénk, a magyarországi Bibliotheque Pascal mellett, a romániai Cristi Puiu által rendezett Aurora című filmet, amely egyébként a nyitóprodukciója lesz a rendezvénynek, és amelyet este 7 órai kezdettel vetítnek. A film után a rendező a közönség kérdéseire felel majd, a filmmel kapcsolatban.

A további címek közül, vetítésre kerül például a spanyolországi Garbo kém, a törökországi Pandora szelencéje, az izraeli Ajami, vagy a szintén magyarországi Koccanás című produkció is.

A marosvásárhelyi rendezvény záróakkordját az ugyancsak román rendezőtől származó Metrobranding – szerelmi történet az emberek és a tárgyak között című film képezi, amelyet május 29.-én, este 9 órától tűznek műsorra az Ifjúsági Házban.

A belépés díjtalan.

Share this post

PinIt
scroll to top