Az interneten beszerezhető gyógyszerek veszélyeztetik a páciensek életét

Az on-line felületeken értékesített gyógyszeripari termékek veszélyeztetik a páciensek egészségét, mert ezen készítmények között sok a hamisítvány – hívta fel a figyelmet egy keddi konferencián Radu Gănescu, a Krónikus Betegek Szervezetei Koalíciójának (COPAC) elnöke.

Gănescu kifejtette, nem a vény nélkül kapható, hanem inkább a csak orvosi javallatra megvásárolható orvosságok beszerzésével vannak súlyos gondok, emiatt a páciensek az interneten szerzik be a termékeket, nem tudva, hogy ezek sok esetben hamisítványok. Emiatt törvénymódosításra lenne szükség, amely lehetővé tenné az on-line térben forgalmazott készítmények ellenőrzését – vélekedett az elnök.

Gănescu arról tájékoztatott, hogy egy tavaly közzétett jelentés szerint ‘ugrásszerűen megnőtt azon hirdetések száma, amelyek gyógyszertermékeket kínálnak, éppen azokat a gyógyszereket, amelyekből hiány van az országban. Az egészségügyi rendszer hiányosságai egy ellenőrizetlen rendszer felé irányítják a pácienseket, amely veszélyezteti az életüket’ – szögezte le a COPAC elnöke.

Forrás: AGERPRES

Share this post

PinIt
scroll to top