Az MTVA határon túli látogatókra számít december 5-én

A magyarság történelmébe nehezen felejthető napként vonult be december 5. A rosszul előkészített népszavazás eredménye a határon túl élő honfitársaink fájó emléke maradt. Az MTVA Látogatóközpontja e napon a külhoni magyarokat látja vendégül.

Az MTVA vezetése 2011. december 5-én a határon túli magyarokat várja székházába. A program 12:30 órakor az A épület bejáratától indul. Mivel a folyamatos adások miatt a látogatók száma limitált, így az érdeklődők regisztrálását a szervezők a latogatas@mtv.hu címen várják. A külhoni látogatók személyes dokumentumaikkal igazolhatják jogosultságukat és díjmentesen vehetnek részt a bemutatón.

A közmédia munkatársai az új óbudai gyártóbázis területén, közel fél kilométer hosszú, kétórás, interaktív túrán a főbejárattól indulva kalauzolják a vendégeket.  A program során az érdeklődők technikatörténeti kiállítást, vetítést tekinthetnek meg, az egyik adás-stúdióban interaktív játékban vehetnek részt: kipróbálhatják, milyen érzés a kamerák előtt és mögött állni. A felvételt DVD-re rögzítik, amit a bátor vállalkozó a látogatás emlékére haza is vihet. A vendég a Jelmeztárban számos emlékezetes tv-film vagy tv-játék kosztümjei között sétálhat, találkozhat a népszerű mesefigurákkal: Süsüvel, a sárkánnyal, Mazsolával, Tádéval, megcsodálhatja a Kékszakállú rejtelmes jelmezét, vagy a Tenkes kapitányának bekecsét. A séta végén, ha pénztárcája engedi, vásárolhat az ajándékboltban is.

December eleje már az örömteli adventi várakozás ideje. A határon túli magyarság életében mégis 2004. december 5. fájó emlék. Ez időpontra kiírt ügydöntő népszavazáskor a külhoni magyarság kedvezményes honosítását ugyan többen támogatták, mint ellenezték, de az alacsony részvétel miatt a voksolás érvénytelen volt. A közmédia reméli, hogy e meghívással a megbékélést szolgálja, hagyományt teremt, és december 5-én újabb nézőkkel gazdagodik.

A Látogatóközpont 2010 februárja óta várja a látogatókat. Az elmúlt másfél évben több mint 12000 látogató volt kíváncsi a Magyar Televízió kulisszatitkaira, munkakörülményeire. A látogatók közül sokan a határon túlról érkeztek.

Cím: Budapest III. kerület Kunigunda útja 64.

Share this post

PinIt
scroll to top